Revidert personalhåndbok

Post-it lapp på skogbunnen med #Be Kind.

Saken er oppdatert 04.06.2021 kl 11:12

I lys av den siste tidens fokus på netthets av unge, kvinnelige politikere, har vi gjort endringer i personalhåndboken for utleide medarbeidere i PVS.

Er du ung, kvinne eller minoritet, er du ofte ekstra utsatt. En ny undersøkelse av Medietilsynet bekrefter at det er flest unge som opplever hatefulle ytringer. Dette er svært alvorlig for våre barn, våre ungdommer, vår fremtid, vårt land. Vi i PVS vil bidra til å redusere forekomsten av hets og sjikane. Som et viktig ledd i dette, har vi gjort endringer i personalhåndboken for utleide medarbeidere i PVS. Alle ansatte i hele Eterni Gruppen, som PVS er en del av, vil også måtte følge disse retningslinjene:

PVS setter ytringsfrihet høyt, og verdsetter variasjon i meninger og standpunkt blant sine ansatte. Ytringsfrihet betyr imidlertid ikke at man kan si eller skrive hva som helst, hvor som helst, når som helst, til hvem som helst. Tvert imot kan diskriminerende, hatefulle ytringer, trakassering, trusler og hets svekke ytringsfrihet i samfunnet. PVS oppfordrer alle sine ansatte til å utvise normal folkeskikk i sosiale medier, og minner om at arbeidstakers lojalitetsplikt også gjelder selv om arbeidstaker har ytringsfrihet. Grove og krenkende utsagn kan etter en konkret vurdering få konsekvenser for arbeidsforholdet, selv om dette skulle skje utenfor arbeidstiden.

I Personalhåndboken generelt, finner du god oversikt over rettigheter og plikter du har som ansatt i Pedagogisk VikarSentral. Du finner den på din PVS-profil i margen til høyre under «delte filer og dokumenter».


Publisert i Aktuelt og tagget , , , .