Jobb i barnehager når det passer deg

En ung melaninrik mann med svart hår og briller står på ett ben ute i regnet med en paraply - i hvitt skjerf og joggesko på asfalt med grøntområde i bakgrunnen.

Anjara Randrianampiantsoa synes vikarstillingen i en barnehage han har fått gjennom PVS er utrolig givende.

Jobb i barnehager når det passer deg

Som PVS-vikar tar du meningsfylte oppdrag som gjør en forskjell i barns liv. PVS holder hverdagen flytende i barnehager, AKS og skoler i hele landet.

— Vikarer er «de glemte heltene» som holder hverdagen flytende. En vikar i et kort oppdrag kan fortsatt sette dype spor i et barn, påpeker avdelingsleder i PVS OsloTine Vanessa Volden Johansen.

PVS er landets ledende bemanningsbyrå med skole og barnehage som fokusområde. De matcher vikarer med barnehager, AKS og skoler over hele landet.

Fleksibelt

Jobb i PVS er lett å kombinere med studier eller andre jobber. Du har en digital kalender du oppdaterer med om du kan eller ikke kan jobbe.

De dagene du har satt deg som ledig vil PVS kontakte deg med tilbud om oppdrag.

Å jobbe som PVS-vikar er også en ypperlig mulighet for å spe på økonomien for alle som er fleksible nok til å bidra på dagtid noen dager i uken.

Tine Vanessa Volden Johansen, avdelingsleder i PVS Oslo.

— Vi følger likebehandlingsprinsippet, som vil si at vikaren får den samme lønnen som de faste ansatte i den barnehagen vikaren jobber i får, forteller avdelingsleder Johansen.

 

 

Lys ung dame med langt mørkt hår står med hendene i lommen på boblejakke langs en skogssti.

Tine Vanessa Volden Johansen, avdelingsleder i PVS Oslo.

— En utrolig givende jobb

Anjara Randrianampiantsoa (23) fra Madagaskar er student i Oslo og har jobbet som PVS-vikar i barnehager siden desember 2020, blant annet hos Lilleborg barnehage. I oktober ble han kåret til månedens ansatt.

Han forteller at en vikarstilling i barnehage innebærer mye ansvar samtidig som det er veldig givende.

— Det er en krevende jobb som setter oss i en veldig spesiell situasjon: man er ofte «han nye», og det er alltid nye rutiner å sette seg i og ting man skal ta hensyn til. Samtidig skal man være en trygg voksen både for barna og i møte med foresatte og faste ansatte i barnehagen.

— Men det er en utrolig givende jobb i det at man lærer veldig mye, og at man får virkelig bety noe for de barna man møter og de voksne man hjelper. Barn er veldig rause med anerkjennelse og gir mye glede for oss vikarer også!

 

Liker fleksibiliteten

Randrianampiantsoa trekker også frem fleksibiliteten og oppfølgingen fra PVS, som han er svært fornøyd med.

— Fleksibiliteten setter jeg stor pris på som student. Jeg trenger å jobbe mye, men skal også møte opp på skolen. Da er det fint at jeg kan styre det litt selv. I tillegg er PVS flinke til å sende oss der vi har jobbet før, sånn at vi slipper det ekstra stresset som kommer med å være på et nytt sted, sier han.

— PVS er en fantastisk bedrift å jobbe i, og kommunikasjonen fungerer veldig bra. Man lurer veldig sjeldent på noe som ansatt. Anbefales!

 

NAV: — Et brennende ønske om jobb

PVS har en søknadsprosess med intervju og referanseinnhenting for de som vil bli PVS-vikarer.

PVS samarbeider blant annet med NAV. Samarbeidet går i korte trekk ut på at NAV sender lovende kandidater til PVS når sistnevnte melder fra om at de har et bemanningsbehov.

Julie Marie Næss er kontakten til PVS i NAV, og hun forteller hvor viktig slike samarbeid er. — NAVs hovedmål er å bistå personer uten jobb inn i arbeidslivet. For at vi skal få til dette er vi helt avhengige av å samarbeide med bedriftene, sier Næss.

— Erfaringsvis har mange av personene registrert i NAV mye kompetanse, stort potensiale og et brennende ønske om jobb. Det er mange forskjellige grunner til at personer står uten arbeid. Det kan skyldes forhold ved den tidligere arbeidsplassen som nedbemanning, eller personlige forhold som helse eller familiesituasjon, sier hun.

Ung, lys jente med langt mørkt hår og hvit skjorte inne i et kontorbygg, smiler med munnen lukket.

Julie Marie Næss, kontakten til PVS Oslo i NAV.

Hjelper folk tilbake i arbeidslivet

— Gjennom samarbeidet åpner PVS for mangfold og inkludering blant sine vikarer ved at de ansetter personer med ulik alder, utdanningsbakgrunn, arbeidserfaring, kulturell bakgrunn, personlighet, med mer, roser Næss.

Samarbeidet hjelper også personer som for tiden befinner seg utenfor arbeidslivet.

— Dette skjer blant annet ved at PVS i vurderingen av kandidatene ser potensiale fremfor begrensninger. Det kan handle om å se forbi et hull i CV-en, åpne for gradert stilling for den som ønsker det eller andre ting som åpner for at kandidatene får jobb og har mulighet til å stå i stillingen, sier NAV-kontakten.

— Man blir satt pris på

Julie Sætre Lystad (20) har jobbet for PVS siden juni og har utelukkende gode tilbakemeldinger fra barnehagene.

Ung lys kvinne med mørk blondt hår og grønnstripete strikkegenser smiler og holder en rosa tekopp og takkekort i hendene sine.

En rørt Julie Sætre Lystad med gave og kort fra en barnehage-forelder som var svært fornøyd med henne.

— Det er veldig givende å jobbe som vikar i barnehage, og jeg opplever at man blir satt pris på for den jobben man gjør. Det er opp til en selv hvordan man velger å gjøre jobben sin og hvor mye man gir av seg selv når man kommer inn som ny. Om man velger å gi av seg selv og gjøre en god jobb får man også veldig mye tilbake for det, påpeker Lystad.

Lystad verdsetter oppfølgingen fra PVS. — Det er trygt å vite at man kan gå til PVS om det oppstår problemer. Om jeg lurer på noe vet jeg at jeg har PVS i ryggen. Det hadde jeg ikke hatt som fast ansatt, sier hun.

— PVS-vikar er en veldig god inngang til arbeidslivet. For min del har PVS også bidratt til at jeg har funnet meg en fast barnehage jeg trives veldig godt i. Allerede betyr barna der mye for meg og jeg har veldig lyst til å gjøre en god jobb der for å få jobbe der lenger!

 

Les mer om å være PVS-vikar, og søk på LEDIGE STILLINGER her.

Publisert i Aktuelt.