Påkledningstips fra sommerbyen Kristiansand

Barnehageåret går mot slutten, og vi har fått en rekke påkledningstips for de ulike sesongene. Først tittet vi innom Bergen for tips til klær på vindfulle, våte høstdager [lenke], og så besøkte vi Tromsø for tips om hvordan å holde varmen på vinterstid.

Nå når gradene endelig begynner å krype oppover, er det på tide å høre hva våre gode kolleger på SØRLANDET har å si.

Vi har tatt en prat med Line Løvdal, som har jobbet 2 år i barnehage, og vært HR-konsulent i PVS Kristiansand det siste året. 

Hvordan vil du beskrive været i byen din - Kristiansand?

- Dette er jo Norges svar på syden! Har vi en sabla god sommer så kan vi være heldige å ligge på temperaturer mellom 25 og 30 grader. Ellers er somrene her nede som regel uansett solfylte, og noen ganger preget av vind og regn. Det er ikke uvanlig å finne sørlendinger på de ulike badeperlene med “tean i tanga”, på sommerstid. Ellers kan høsten være regnfull og vinteren slapsete.

Hvordan kledde du deg da du jobbet i barnehage?

- På vinteren gikk det i utedress og ulltøy, mens på våren og  sommeren var det gjerne en dongeribukse eller shorts, med t-skjorte og en tynn jakke. Været varierer jo litt her også, så jeg måtte alltid passe på å kle meg deretter - og huske klesskift. Enten fordi det kommer en regnbyge, eller på grunn av vannkrig eller matuhell, så er det alltid lurt å ha noe skift tilgjengelig. Velg praktiske, behagelige klær som gjør at du føler deg leken!

Når og hvor mye er du utendørs?

- Jeg har en toåring hjemme, så jeg tilbringer så og si alle helger i Dyreparken eller i skogen gjennom både sommer, vår og høst. På vinteren foretrekker jeg stort sett inneaktiviteter når det ikke er sol ute.

Hva er ditt viktigste plagg om våren og sommeren?

- En god cardigan er lurt når været er skiftende, og gode sko. Siden dette er den norske “syden” så er solkrem, solbriller og caps/solhatt en viktig del av sommerhverdagen.

Hvorfor er det viktig å kle seg riktig i barnehage/SFO?

- Det er viktig for å være komfortabel på jobb med barna, og kunne delta i lek. Ingen trives med å være for kalde, for varme eller “blaute”. Kle deg for lek og moro!

Har du noen flere visdomsord å dele relatert til vær og påkledning?

Ja det har jeg! Kle deg som du ville kledd et barn 🙂 

 

Se vår video med gode råd her.

 

Publisert i Aktuelt og tagget .