Påkledningstips fra «Nordens Paris»

Vinterferietid og høyst på tide med noen vinterlige påkledningstips. Hvordan unngå kalde tær og neglebitt? Vi har rådført oss med vår nordligste avdeling PVS Tromsø for litt påkledningstips i barnehage, SFO eller til andre dager og anledninger du oppholder deg utendørs i vintervær.

Bildecollage med tre bilder, Portrettbilde av Aminda utendørs med varme klær og lue, halvlangt hår, smilende. Til venstre der hun hopper fra en høyde på lekeplass ned i snøen, til høyre er bilde innendørs av at hun tar på seg svart bukse over ullundertøyet

Aminda Mathisen har jobbet som HR-konsulent i PVS i 5 år og har bodd hele sitt liv i Tromsø. Hun har også jobbet som PVS-vikar i både skole og barnehage.

 

Hvordan vil du beskrive været i byen din?

Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er 12 grader og om vinteren er det stor variasjon fra mange minus til bare noen få. Det er med andre ord ingen varm plass, men det jeg liker med vinteren i Tromsø  er at den for det meste er tørr. Sørpe og slafs er ikke særlig velkommen. Klarvær og nordlys - det er vi gode på. Stort sett hvert fall. 

Har du jobbet i skole/barnehage/SFO? Hvordan kledde du deg? Hvordan bør man kle seg?

Jobbet i barnehage gjennom PVS før jeg startet i admin. Viktigste for meg var å ha flere lag,  enn få tykke. På den måten er det lett å ta av og på seg  etter aktivitetsnivået.. Verste jeg vet er å være klam og varm, så jeg må ha muligheten til å ta av plagg for å kjøle ned uten å bli kald. 

Når og hvor mye er du utendørs?

Er ute året rundt, men kan innrømme at jeg foretrekker å være inne med kakao i koppen og fyr i  peisen når det er vått,  kaldt og mørkt ute.  

Hva er ditt viktigste plagg om høsten? 

Når august runder av tar jeg fram boblejakken og den brukes  som regel frem til mai. Hadde ikke klart meg uten.

Jeg går alltid med en god jakke og sko, men når vinteren står på sitt verste kjennes det ut som noen river av deg ørene! Da er en god lue som varmer og tetter et must. 

Hvorfor er det viktig å kle seg riktig i barnehage/SFO?

Man har mye mer glede av å være ute om man er god og varm. Er man kald blir man fort passiv og lite motivert til å delta på det som skjer. Med god påkledning er det større sjanse for å slippe unna forkjølelsen. Det er også viktig å tenke på at vi går frem som gode eksempler for barna. Hvorfor må de ha på seg lue i 10 minus, når ikke vi har?   

Et godt avsluttende poeng til deg som jobber med barn og unge. Takk til Aminda og avdeling Tromsø. Vi skal kose oss med lek og moro i vinterværet en liten stund til, før vi tar imot våren med åpne armer og påskeliljer.

 

 

Publisert i Aktuelt og tagget .