Høstlige påkledningstips fra Bergen

Det finnes ikke dårlig vær - bare dårlig klær, er det noe som heter. Som barnehageansatt vil man tilbringe store deler av arbeidsdagen utendørs - hele året. Vi har besøkt den våteste byen i landet vårt, for noen kjappe påkledningstips. Hør hvilke erfaringer Eirik A. Helgesen har gjort seg i byen, og som tidligere barnehagevikar og nåværende HR-koordinator ved vår bookingavdeling. 

Tre foto av Eirik, ett til høyre i hvit t-skjorte og to til venstre i militærgrønn høstjakke - strålende humør og smiler fra øre til øre. På det midterste bildet har han armene utover - som om han er klar for en klem.

 

Hvordan vil du kort beskrive været i Bergen?

 

- Skiftende. Det kan være sol, regn, vind og snø - på bare noen timer. 

 

Hvorfor er det viktig å kle seg riktig i barnehage/SFO?

 

- Det er en del av selve jobben din å kunne kle seg riktig til oppdrag. Hvis man ikke er kledd for været som er, blir det også vanskelig å gjennomføre veldig mange av oppgavene i løpet av dagen, som turer, utelek, friminutt, osv. Og det har jo faktisk litt med HMS på arbeidsplassen også å gjøre, at du ikke fryser og blir syk. At du klarer å holde varmen på vei til bussen er ikke det samme som å holde varmen fra 09 til 16 på turdag i stiv kuling. 

 

Hva er høstens viktigste plagg?

 

- De absolutt viktigste plaggene om høsten her i byen er selvsagt regnjakke, regnbukse og støvler/gortex-sko. De fleste undervurderer også hvor kaldt det blir i Bergen, så det er lurt å ha gode varme klær under. Kjør gjerne trelagsprinsippet, med inner-, mellom- og ytterlag. Dropp paraplyen da den blåser bort uansett, og fordi du garantert vil trenge to hender ledig. 

 

Har du en minneverdig væropplevelse å dele med oss? 

 

- Ja, fra i sommer faktisk. Vi var på båttur, og plutselig åpnet himmelen seg og det braket løs. Det kan være lurt å være forberedt på det meste, uansett årstid, egentlig. 

 

Til slutt, oppsummert - hva er dine viktigste værtips?

 

- Nyt været når det først er fint - kom deg ut. Det gjør godt for både barn og voksne. Husk å alltid kle deg godt og riktig til oppdrag, sjekk værmeldingen før du drar hjemmefra, og viktigst av alt: Kos deg på jobb - uansett vær!

 

Publisert i Aktuelt.