TV-aksjonen 2021: Barn, ikke brud

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Årets TV-aksjon går til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap. "Vi skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud," skriver de på blimed.no.

 

Som tidligere år vil PVS og Eterni Gruppen være med å bidra. Vi oppfordrer alle våre medarbeidere om å gå med bøsser søndag 24. oktober.

I år øker vi midlene ytterligere: For hver medarbeider som går med bøsser og deler bilde av søndagsturen sin vil vi donere kr 1000 til TV-aksjonen*.

Det eneste du som ansatt trenger å gjøre for å delta, er å melde deg som bøssebærer her, og ta et bilde (gjerne av deg selv som bøssebærer) søndag 20. oktober. Legg bildet ut på Facebook eller Instagram med emneknagg #pedagogiskvikarsentral og/eller @pvsnorge når du er ute med bøssen din denne søndagen. Husk å gjøre innlegget offentlig, for at vi skal kunne se det. Du kan også velge å heller sende inn bilde av deg selv på e-post til din avdeling så vi kan skape publisitet for denne viktige saken direkte gjennom våre kanaler. Du trenger for øvrig ikke ta bilde av ansiktet ditt om du ikke ønsker det. Det viktigste er saken som fremmes - slik at så mange som mulig får med seg hvilken dag det er, og hvor viktig kampen mot barneekteskap er.

Vi sees på søndag!

 

Når du sender inn bilder til PVS, eller bruker emneknagg #pedagogiskvikarsentral og/eller @pvsnorge, aksepterer du følgende vilkår:

  1. Det er kun tillat å sende inn bilder du selv har tatt evt. der fotografen har godkjent innsendingen.
  2. Personen(e) som er avbildet har godkjent at bildet sendes inn (personer under 15 år må ha godkjennelse fra foresatte)
  3. PVS har rett til å bruke og spre bildet gjennom egne kanaler. Fotograf/brukernavn vil krediteres, men du kan også velge å være anonym.
  4. Personopplysninger PVS evt. får ved tjenesten, blir kun brukt til å gjennomføre tjenesten.

Lykke til! Vi ser frem til å bevitne bøssebæring fra alle landsdeler og PVS-kontorer søndag 24. oktober.

Vennlig hilsen alle oss i Pedagogisk VikarSentral AS

PS: På Blimed.no kan du finne inspirasjon til enda flere måter å engasjere deg på. Her finner du bl.a. gratis undervisningsopplegg for skole og barnehage.

*Inntil kr 100 000.

 

OPPDATERING 26. oktober 2021:

TUSEN TAKK til alle PVS-ansatte som gikk med bøsse på søndagens TV-aksjonen. Nedenfor ser du diplom på overførsel fra Pedagogisk VikarSentral AS til TV-aksjonen 2021.

Diplom fra TV-aksjonen 2021, med teksten: "Tusen takk! Eterni Gruppen/Pedagogisk VikarSentral AS har gitt 7000,- Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort. Det blir også barndommen, drømmene, friheten og mulighetene hennes. Sammen skal vi stoppe barneekteskap så barn kan vie seg til livet. Ditt bidrag gjør en forskjell. Tusen takk."
Publisert i Aktuelt.