Vinn midler fra PVS-fondet!

Visste du at Pedagogisk VikarSentral deler ut kr 30 000 TO ganger i året til opplevelser og utstyr til barn og unge?
Neste mulighet er rett rundt svingen, og frist for å sende inn søknad er 1. juni.

Blant fjorårets vinnere har vi Tromsdalen SFO som ønsket at barna skulle bli skikkelige friluftsmennesker.

Hvorfor søkte dere PVS-fondet?

– Vi søkte til PVS-fondet fordi vi hadde ønsker om å gjøre noe nytt på SFO, og dessverre strekker ikke midlene til. Vi er mange voksne som er glad i friluftsliv, og ønsket å videreføre denne gleden til barna. Vi fikk tips om PVS-fondet og tenkte at dette var en gylden mulighet som vi måtte prøve ut.

– I hvilken grad har dere lykkes med å få barna til å bli friluftsmennesker?

– Vi fikk pengene rett før jul, og i midten av januar var alt utstyr levert til oss. Vi har fått oss både lavvo, bålpanne, nye tursekker, økser, kasseroller, popkorn-kaserolle til bål, vaffeljern til bål, samt en stekeplate til bålpannen.

I vinter ble både lavvoen og bålpannen brukt ved flere anledninger ute i skolegården. Vi feiret samenes nasjonaldag, og hadde fortellerstund i lavvoen. Når solen endelig kom tilbake til nord, hadde vi bål i bålpannen og poppet popcorn som vi feiret med. De eldste barna i 3. og 4. klasse har øvd på å kløyve ved, og lært seg om bruk av øks. De nye tursekkene er også blitt brukt – og de voksne er meget fornøyd med dem!

Så slo corona inn, og vi måtte stenge. Etter vi har startet opp igjen, har dessverre mye av utstyret vårt måtte ligge ubrukt – men vi ser frem til et nytt SFO-år snart, og vi er i planleggingen av hvordan vi skal kunne utnytte dette nye utstyret best. Håpet om å bli skikkelige friluftsmennesker er fortsatt til stede – og barna gleder seg til vi kan ha lavvoen ute igjen.

Hva slags samarbeid har dere med PVS?

– Samarbeidet med PVS vil jeg si er bra – vi har i perioder flere vikarer fra PVS hos oss på SFO. Igjen – tusen takk for midlene vi fikk av dere! Vi fikk handlet alt vi hadde på ønskelisten vår av støtten vi fikk, forteller Amanda Isaksen ved Tromsdalen SFO.

Bilde fra i vinter hvor både lavvo og bålpannen er i bruk i skolegården.

HVORDAN SØKE OM STØTTE?

Vi i Pedagogisk VikarSentral håper så mange som mulig velger å søke om midler fra PVS-fondet også denne våren, uavhengig av om dere har en relasjon til PVS fra tidligere eller ei. ALLE kan søke, så lenge midlene gagner barn og unge (så mange som mulig). Send inn søknad elektronisk på epost til pvsfond@pvs.no evnt per post eller levering til ditt lokale PVS-kontor. Søk eventuelt også her via denne linken.

Støtten skal gå til:

  • …innkjøp av fysisk utstyr eller verktøy som barn direkte kan bruke alene eller sammen med voksne. Eksempler kan være: Inne- og uteleker, Idretts- eller turutstyr, utstyr til andre aktiviteter, plante-kasser osv.
  • …turer/opplevelser og arrangement som kan skape gode minner og lærdom. Eksempler kan være treningsleir, kurs, forstillinger og lignende.

Søknaden MÅ inneholde:

  • En kort tekst der behovet beskrives
  • Beløpet det søkes om (opptil 30.000,- i halvåret)
  • En god begrunnelse for å motta støtten
  • Hvor mange barn får glede av støtten?

Pedagogisk VikarSentral ønsker lykke til, til alle denne vårens søkere.

Her kan du lese mer om hvem som fikk midler høsten 2019

Publisert i Aktuelt, Fondet.