Tildeling av midler våren 2019

Våren 2019 ble halvåret med rekord i antall søkere til PVS-fondet. Hele 290 gode formål og initiativ ble vurdert. Etter nøye gjennomgang og avveining ble det besluttet at summen deles mellom to ulike søkere: Kreftomsorg Rogaland og Reinen barnehage.

 

To barn sitter i en lekebil i en karusell med hendene i været. Barnet til venstre har en blå jakke og blondt, kort hår, og barnet til høyre har rosa jakke og en hvit lue.

 

Kreftomsorg Rogaland jobber for å skape lysglimt i en krevende hverdag for barn og unge. Det er et ressurs- og kompetansesenter for kreftsyke, pårørende og etterlatte i Rogaland, fylket med flest nye krefttilfeller per år. Organisasjonen gir et terapeutisk, psykososialt oppfølgingstilbud og aktiviteter for kreftrammede, og er den eneste av sitt slag i Norge.

De har søkt om støtte fra PVS-fondet til et måltid i Kongeparken august/september 2019 for opptil 220 barn som lever med kreft. Barna er enten kreftsyke selv, eller har en mor, far eller søsken som er syke eller har gått bort. Undersøkelser viser at barn er mer redde, bekymret, triste og sliter mer med nedsatt hukommelse og konsentrasjon, enn det voksne rundt oppfatter. Fra 3-årsalderen kan man holde igjen følelser for å ta hensyn til og beskytte de voksne. Aktiviteter som dette bidrar til at de får bearbeidet følelsene sine. I tillegg er det viktig med gode opplevelser, og å få lov å le og møte andre i lignende situasjon. Barna må også få kjenne på at det kan være fint å leve selv om mamma eller pappa, søster eller bror, ikke er her lenger.

Kreftomsorg Rogaland mottar kr 20 000 fra PVS-fondet til dette formålet.

Et litt annerledes, men likevel viktig formål det har blitt besluttet å støtte denne våren, er superheltene i Reinen barnehage. Gjennom kreativ historiefortelling kom det frem hvor stort behov det var for at superhelten Simon kunne få fortsette å bekjempe drager, dinosaurer og monstre, men også kunne gjemme seg for dem.

Egentlig må jeg redde de andre ganske ofte, men de blir ikke glade likevel. Når jeg kommer for å redde dem bruker de å si at jeg skal gå bort. Da blir jeg lei meg. For da kan jeg ikke ta bort dinosaurene og monstrene som er der. Og av og til da, så bruker jeg å bygge meg et superhelthus. For inni huset kan ikke dinosaurene og dragene se meg. Ikke monstrene heller. Inni der er det skikkelig fint egentlig.

Noen barn har en energi som bobler over, og en fantasi som vokser, og blir større, høyere og mer intenst. Disse barna trenger en trygg havn å lande i. "For når en intens boble sprekker, da sprekker alt. Da faller verden i grus, og det fallet er stort," skriver Karoline Jørgensen på vegne av Reinen barnehage. Vi håper kr 10 000 kommer godt med til superheltene i Tromsø.

Hadde du eller noen du kjenner som jobber med barn og unge, satt pris på litt ekstra midler til gode opplevelser? Les mer om PVS-fondet og søk her. Neste frist for å søke er 1. desember. Alle som har søkt tidligere og ikke fått tildelt midler, oppfordres særlig til å søke igjen.

Bilde av to glade jenter med ansiktsmaling og regnjakker.
Gutt med hette og boblejakke sitter i en krasje-båt i gummi på et vann.
To voksne damer og tre barn sitter i berg- og dalbane-vogn med hendene i været.
Kongeparken-maskoten Bamse holder rundt to barn som smiler.
Publisert i Aktuelt, Fondet og tagget .