Råd og smittevern

Illustrasjonstegning av koronaviruset

Generell informasjon om koronaviruset

Illustrasjonstegning av en person med munnbind

Bruk av munnbind

Illustrasjonstegning av to personer med avstand mellom seg

Hjemmekarantene og isolasjon i forbindelse med covid-19

Illustrasjonstegning av et mikroskop som analyserer noe

Til deg som har tatt koronatesten

Fem snakkebobler med teksten "Være aktiv", "være oppmerksom", "fortsette å lære", "knytte bånd" og "Gi til andre"

Fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse

Vanene dine påvirker helsa di – den fysiske så vel som den psykiske. På samme måte som du med små grep kan styrke den fysiske helsa, kan små grep også styrke den psykiske helsa.

Kilde: helsenorge.no

 

 

Illustrasjonsbilde av måter å vise omtanke på - bilde av kaffekopp, morgenlevering, noen som prater på tlf, er på videomøte, et brev, osv.

Ta vare på hverandre!

På grunn av koronapandemien må vi holde avstand til hverandre. Det gjør livet utfordrende for mange. Hvordan skal vi ta vare på oss selv og hverandre nå? Hvordan kan vi være sosiale uten at noen blir utsatt for smitte? Trykk her for å se myndighetenes råd.

Kilde: helsenorge.no

 

Hjelpetelefoner og chat

  • Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med.
  • Sidetmedord.no er en nettjeneste drevet av Hjelpetelefonen. På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller ansatte veiledere.
  • Kirkens SOS Norge er en døgnåpen tjeneste på telefon og internett. Telefon, SOS melding og SOS – Chat. Kirkens SOS tilbyr et lyttende medmenneske, som gir støtte og trøst i møte med den smerten som formidles.
  • Foreldresupport er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.
  • Arbeidslivstelefonen (225 66 700): en telefontjeneste for deg som har spørsmål eller trenger råd om jobbrelaterte problemer. Telefonen er åpen 09:00-15:00 mandag, tirsdag, onsdag og fredag, og 09:00-18:00 på torsdager.
  • Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord (LFFS): LFFS Chat og telefon. Her kan du henvende deg om du har tanker om selvskading eller selvmord, eller ønsker råd for hvordan du kan hjelpe en venn.
  • Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) nettros.no: ROS tilbyr råd og veiledning via chattelefon, e-post. ROS er en landsdekkende interesseorganisasjon som tilbyr støtte, råd og veiledning til de som sliter eller har slitt med en spiseforstyrrelse, og deres pårørende.
  • Hjelpelinjen (telefon/chat/e-post): Hjelpelinjen kan hjelpe deg som har problemer med pengespill eller dataspill.

 

Se også: Tips til gode og koselige vaner i koronahverdagen

Seks barn i fargerike klær og en liten hund løper mot kamera på en eng med høstblader
Publisert i Aktuelt og tagget , , , , , , , .