PVS-vikar som favoritt til å vinne Hoppuka

Søndag 20. desember skrev Halvor Egner Granerud hopphistorie da han vant sitt femte verdenscuprenn på rad.  Skihopperen har mellom konkurranser og trening jobbet i barnehage gjennom PVS. Nå melder flere norske medier at han er storfavoritt til å vinne den tysk-østerrikske hoppuka. Vi ser tilbake på Halvors tid som PVS-vikar dette året, omtalt på Skiforbundets egne hjemmesider 16. okt 2020.

 

Hvordan har det vært å jobbe i barnehage?

- Det har vært lærerikt, slitsomt og gøy.

 

Du nevner at det er slitsomt. Er det likheter mellom det å bli sliten i barnehage og på trening?

- Når jeg trener så blir jeg sliten i kroppen. Beina blir tunge, og det å gå opp en trapp blir et ork. Etter en dag i barnehagen er både hodet og kroppen kjørt. Det er vel noe som følger med alt som er nytt.

 

Hvordan har det gått å kombinere satsing og jobbing?

- Det har vært helt ok. Jeg har vært såpass sliten når jeg har vært ferdig for dagen at det er utfordrende å trene med høy kvalitet. Så det jeg har kommet frem til er at jeg enten må trene før jeg jobber, eller så må jeg være såpass aktiv i løpet av jobbdagen at jeg kan bruke det som trening. Som basis trening for generell form fungerer lek med barn veldig fint.

 

Styrer i barnehagen han har jobbet i, Therese Dahl, er imponert over hvordan Halvor ser barnas behov og bidrar til aktivitet.

- Alle Espira barnehager har tre satsingsområder, språk, realfag og bevegelse. Her synes vi Halvor har fungert godt opp mot aktivitet. Han har jobbet godt ved å være fysisk aktiv med barna og sette de i gang med lek. Han har vært flink til å se behov og bruker seg selv fysisk med barna i barnehagen. Daglig omsorg er noe som alle barn trenger og vi synes Halvor har vært flink til å se dette behovet hos barna.

- Under arbeidsdagene har han også vist at han støtter opp livsmestringen hos barna og legger til rette for diverse aktiviteter for dem. Dette er noen av arbeidsoppgavene vi i barnehagen har. Han har på kort tid kommet nære barna og vi ser at de allerede har blitt glade i Halvor. Vi synes det har vært flott å se at han jobber opp mot våre satsningsområder.

 

Eterni Gruppen omtaler landslagshopperen fra Asker som et forbilde for de små.

- Vi er veldig fornøyd med Halvor som arbeidstaker og han takker alltid ja til oppdrag uansett avstand. Det å arbeide i barnehage kan være krevende arbeid. Vi er derfor imponert over hvor raskt Halvor har tilegnet seg daglige rutiner og arbeidsoppgaver. Som oldebarnet til Thorbjørn Egner så er vi jo ikke overrasket, men det er alltid gledelig når Pedagogisk VikarSentral AS (en del av Eterni Gruppen) får gode tilbakemeldinger fra våre kunder på våre arbeidstakere.

- Vi er veldig stolt av å ha Halvor i arbeid, han er meget pålitelig, et forbilde for barna, skaper gode relasjoner og vi håper han vil fortsette å arbeide for oss når han har tid og mulighet. Vi vil samtidig benytte anledningen til ønske Halvor masse lykke til med hoppsesongen og de kommende konkurranser, sier Hilde Monteiro, HR-direktør i Eterni.

Eterni Gruppen er stolt sponsor av Hopplandslaget. Vi ønsker LYKKE TIL videre, både i bakken og i barnehagen. 

 

Du kan lese hele saken på Skiforbundet sine hjemmesider

Halvor Egner Granerud sykler trehjulssykkel med et barn bakpå og prater med et annet barn som står foran han.
Halvor Egner Granerud hjelper en liten jente med lyst hår og regndress å huske
Halvor Egner Granerud sparker fotball med en liten gutt med lyst hår og regntøy.
Publisert i Aktuelt.