Møt Hilde fra hjemmekontoret i PVS Trondheim

Hilde Krogh driver PVS-avdelingen i Trondheim, med 280 registrerte vikarer. Byen gikk fra å ha relativt lite smitte, til å bli blant regionene med størst økning i smittetall. Det setter sitt preg på arbeidshverdagen.

Hvor lenge har du jobbet i PVS?

- Jeg starter nå på mitt 7. år. Jeg har vært med helt siden vi starta opp PVS-kontoret her i 2015.

 

Hva gjorde du før?

- Jeg jobbet som barnehagelærer i 10 år, og som koordinator i et småbarnstiltak.

 

Det har jo vært mye smitte i Trondheim de siste to månedene, hvordan takler dere det?

- De høye smittetallene gjør det definitivt mer krevende for oss som vikarbyrå å skape trygghet, men med åpenhet og god og tett dialog med både kunder og vikarer om smittevern, gjør det litt mindre skummelt. Vi har veldig gode smittevernsrutiner, så å bevisstgjøre kunder om disse har vært fokus den siste tiden. Alle våre ansatte har gjennomført smittevernkurs levert av KS, og hver eneste uke må vikarene sende inn digital egenerklæring om man har symptomer, vært i kontakt med smittede, vært på reise, osv. Vi opplever at våre medarbeidere har svært lav terskel for å melde fra om mistanke om smitte.

 

Hvordan har koronaen endret vikarbruk i Trondheim, har du inntrykk av?

- Vi ser jo at mange kunder tenker litt mer langsiktig når de bestiller vikarer og de ønsker gjerne en og samme vikar. Dette er noe vi prøver å få til, der det er mulig. Noen er kanskje litt mer skeptisk til å ta inn vikarer i frykt for smitte, men at de da kanskje ikke er like godt kjent med våre smitteverntiltak. Vi har jo alle et felles mål om at barn og unge skal ha et fullverdig tilbud til tross for omstendighetene vi befinner oss i, og dette vil jo også vi i PVS være med å bidra til.

 

Hvordan ser du for deg at våren blir?

- I disse tider er det mer utfordrende å se hvordan fremtiden vil bli, men vi håper jo at smitten vil bli betydelig mindre, og at vi kan være med å trygge kundene på at vi vil bistå på best mulig måte med de tiltak som gjelder. Vi får håpe at samfunnet kan bli litt mer åpent, slik at alle kan være mer sammen med familie og venner igjen. Jeg gleder meg også selv til igjen å kunne treffe gode kollegaer i PVS og kanskje reise litt igjen. - Heldigvis er det fortsatt trygt å komme seg ut i naturen for å gå på en topptur, enten det er i shorts eller på ski. Det er utrolig godt når man ellers er ganske isolert i denne tiden.

 

 

Hilde står i lilla jakke og shorts på toppen av et fjell i shorts og solbriller. I bakgrunnen er det storslått utsikt over fjell og strandlinje

Som mange andre, var også Hilde på "Norging" (norgesferie) i sommer. Her avbildet på toppen av Ryten ved Kvalvika strand.

Publisert i Aktuelt.