Krisesenter, sanserom og hengekøyer – PVS-fondet høsten 2020

Tusen takk til alle de 242 søkerne av PVS-fondet høsten 2020. Det har vært utrolig mange gode søknader denne høsten, fra ulike organisasjoner, stiftelser, idrettsforeninger, barnehager, skoler og mye annet. Det er vanskelig å måtte velge blant så mange gode formål med så mange fine ildsjeler i bresjen. Valget denne gangen falt likevel på følgende 3 formål:

Krisesenteret i Salten (Bodø kommune) får kr 10 000 til bl.a. inneaktiviteter som balansebrett, føleskiver og puteklosser. Krisesenteret ivaretar barn og unge med samtaler og bearbeider vonde opplevelser, men vel så viktig er det å skape gode opplevelser. I 2020 mener vi i PVS at det er ekstra viktig å støtte opp om de aller mest utsatte barna våre, og håper midlene kommer godt med i dette arbeidet.

Halsa skole i Meløy kommune får kr 10 000 til klatretak og turutstyr til uteskolen, herunder hengekøyer, tarp, kokestativ, kjeler og panner m.m. Skolen har stort fokus på helsefremmende aktiviteter utendøs, som en motvekt til vår til tider dominerende digitale hverdag. Aktivitene er utfordrende, inkluderende og lærerike. I tillegg vil utstyret lånes ut gjennom utstyrssentralen slik at hele bygda får benytte seg av tingene. Dermed er de med på å gi gode og sunne opplevelser til familier som kan trenge litt ekstra.

Sandnes International School får tildelt 10 000 kr til å lage sanserom for elevene. På en morsom og kreativ måte presenterte lærer Janaina hva slags idrettsutstyr som kan være inkluderende og fordelaktig for alle elevene ved skolen, også dem som har spesielle behov. Alle elever kan ha behov for et trygt sted til å takle følelsene sine, og vi håper disse midlene vil bidra til nettopp det.

Kjenner du til en gruppe barn og unge som kunne hatt nytte av litt ekstra tilskudd? Les mer om søknadskriterier, og søk elektronisk her. Her finner du også oversikt over hva midlene har gått til tidligere år.

Neste frist for å søke er 1. juni. Alle som har søkt tidligere og ikke fått tildelt midler, oppfordres sterkt til å søke igjen.

Fire barn fra livet og ned i uteklær og sølete støvler

Sandnes International School har søkt om midler til et tilsvarende sanserom som dette.

Kjele på stativ over et bål
Bilde av 7-8 hengekøyer i ulike farger som henger i trærne i en grønn skog, med tarp/turtak over, festet i trærne.
Publisert i Aktuelt, Fondet og tagget , .