Fra fotballspiller til hverdagshelt i barnehage

Karim Essediri er nok et kjent navn for de som interesserer seg for fotball. Han er ikke lenger profesjonell fotballspiller, men har vært trener for flere aldersbestemte elitelag samt herrelag i ulike divisjoner etter han la opp.

Karim er født og oppvokst i Frankrike, men har Tunisiske foreldre. Han har tidligere spilt for FK Bodø/Glimt, Tromsø IL, Rosenborg bk og andre Europeiske klubber som Club Africain, Club Meaux og Red Star Paris. Han ble hentet av trener Per-Mathias Høgmo (tidligere norsk landslagstrener) til Rosenborg i januar 2006. Han var den eneste utespilleren i norsk fotball som var med i VM 2006.

Karim har nylig passert 40 år og er nå blitt en hverdagshelt i Kampen barnehage som vikar for Pedagogisk VikarSentral, en del av Eterni Gruppen. Vi ønsket å prate litt med Karim og høre hvordan det går, og hvordan han synes det er å være vikar i PVS.

Hvorfor ville du bli vikar i barnehage?

Egentlig var jeg ikke på utkikk etter jobb i barnehage, men hadde hørt mye positivt om PVS. Jeg har to barn selv og dette er en trygg jobb. Trygghet er noe jeg setter veldig høyt, da jeg er familiefar.

Hvorfor valgte du å bli vikar hos PVS?

Jeg fikk en anbefaling av Hilde Monteiro (HR direktør i Eterni Gruppen). Jeg har vært trener for hennes eldste sønn, og hun snakket positivt om PVS.

Trives du å jobbe som vikar?

Ja, jeg trives veldig. Det er godt å ha et langvarig oppdrag, det gir meg trygghet.

Vil du anbefale andre til å jobbe som vikar?

Ja, for PVS i alle fall. Det er et godt selskap. Personlig er jeg opptatt av stabilitet. Og det anbefales om man liker å jobbe med barn, som er en krevende jobb.

Hva er det beste med å jobbe i barnehage?

Det er et veldig bra arbeidsmiljø her. Jeg trives godt på avdelingene jeg har jobbet på. Samarbeidet med kollegene er noe av det aller beste, men også barna da selvfølgelig.

Spiller du fotball enda?

Nei, siste kampen var i januar. Det var en «all star» kamp, til ære for en Lillestrøm spiller (Frode Kippe). Vi tapte, sier Karim og ler. Men, jeg trener en del utenom arbeidstid. Jeg prioriterer nå andre enn meg selv, min familie.

Er det noen likheter med å være trener i fotball, og det å jobbe i en barnehage?

Ja, det å lede en barnegruppe, og fotballgruppe er ganske likt, man må samarbeide med foreldre i begge arenaer. Det er veldig mye pedagogikk og «ledelse». Man må være tydelig på en fin måte, sette grenser, skape trygghet for barna, gi nærhet og forholde seg innenfor rammene som er satt.

Har du noen tips til andre som ønsker å jobbe som vikar i barnehage?

De MÅ vite hva de går til. De skal jobbe med barn så da må de naturlig nok like barn og virkelig ha lyst på denne type jobb. Også må de ha masse tålmodighet, sier Karim med et smil.

Hva med fremtiden, skal du tilbake til fotballen som har preget ditt liv så mye?

Hvis jeg skal tilbake som fotballtrener, må det være i form av et tilbud som jeg ikke kan si nei til. Som familiefar er man avhengig av trygghet.

Tusen takk for praten Karim og den fremragende jobben du gjør i Kampen barnehage.

Tusen takk selv, for mulighetene jeg har fått i PVS! Og takk for fotballene, de skal jeg gi til barna i barnehagen. Da blir de nok glade! De liker å spille fotball og vi har en flott bane rett på utsiden av barnehagen.

 

Tidligere har Karim spilt for blant annet Rosenborg bk, Tromsø IL, FK Bodø/Glimt og andre europeiske klubber. Men det største han har opplevd som fotballspiller er VM i Tyskland i 2006.

Karim trives veldig godt som PVS-vikar

Karim trives veldig godt som PVS-vikar og forteller at det å lede en barnegruppe og en fotballgruppe har mange likheter.

Publisert i Aktuelt.