Er det deres tur til å vinne midler fra PVS-fondet?

Visste du at Pedagogisk VikarSentral deler ut opptil kr 25 000 TO ganger i året til opplevelser og utstyr til barn og unge? Neste mulighet er rett rundt svingen, og frist for å sende inn søknad er 1. juni.

Blant fjorårets vinnere har vi Leangen kulturbarnehage.

-Hvorfor søkte dere PVS-fondet?

-For å få muligheten til å ta med førskolegruppa på Rypetoppen Adventurepark i Meråker, noe vi hadde drømt om lenge, sier daglig leder Wenche Tingstad. Vi hadde sett på priser, men oppdaget fort at dette ble for dyrt om vi skulle finansiere alt selv. Da kom vi over PVS-fondet, og vi øynet muligheten for at dette kunne realiseres. Vi søkte, og sannelig ble vi ikke trukket ut! Jubelen stod i taket og ut på tur dro vi.

-Kan du fortelle litt om turen?

-Leangen Kulturbarnehage har som årlig tradisjon å dra på førskoletur med de eldste barna i barnehagen. Vi er opptatte av at barna skal ha et sosialt nettverk fra barnehagen som kan fortsette å vokse i skolen. Tryggheten et slikt nettverk gir, er god å ha når en trer inn i det ukjente. Opplevelsen av mestring, utvikling og anerkjennelse fra andre styrker selvfølelsen og er således viktig i arbeidet med førskolegruppa. Etter at vi mottok penger fra PVS-fondet kunne vi endelig planlegge den turen vi hadde drømt om for de eldste barna i barnehagen. Vi dro med 12 førskolebarn til Rypetoppen Adventurepark, en opplevelse vi aldri glemmer.  Vi dro med 2 åttesetere fra Trondheim, og innlosjerte oss i lavvo, før vi fikk en hel dag i klatreparken. Der så vi 5-6 åringer som motiverte og støttet hverandre til å mestre høyder som de selv aldri hadde drømt om at de skulle tørre.  Fra å være spente, og noen til og med redde, til at de ble små apekatter som svingte seg i trærne, var fantastisk å se! Om kvelden grillet vi før vi la oss til med sovepose på det harde gulvet i lavvoen. Vi følte oss som villmenn! Morgenen etter var det deilig frokost ute i det fri, før vi bega oss ut på en strabasiøs kanotur til selveste Brudesløret. Slitne, men utrolig fornøyde dro vi tilbake til Leangen Kulturbarnehage etter lunsj, og vi var alle enige om at dette var noe alle i barnehagen måtte få oppleve.

-Hva slags samarbeid har dere med PVS generelt?

-Vi samarbeider godt med PVS, og vi har fått gode vikarer derfra.

Det at PVS har et slikt tilbud til barnehagene gjør at flere faktisk kan realisere drømmer de i utgangspunktet ikke har muligheten til å prioritere i en økonomisk trang hverdag, sier Tingstad.

HVORDAN SØKE OM STØTTE?

Vi i Pedagogisk VikarSentral håper så mange som mulig velger å søke om midler fra PVS-fondet også denne våren, uavhengig av om dere har en relasjon til PVS fra tidligere eller ei. ALLE kan søke, så lenge midlene gagner barn og unge (så mange som mulig). Send inn søknad elektronisk på epost til pvsfond@pvs.no evnt per post eller levering til ditt lokale PVS-kontor. Søk eventuelt også her via denne linkenhttp://pvs.no/kunde/pvs-fondet/

Støtten skal gå til:

  • …innkjøp av fysisk utstyr eller verktøy som barn direkte kan bruke alene eller sammen med voksne. Eksempler kan være: Inne- og uteleker, Idretts- eller turutstyr, utstyr til andre aktiviteter, plante-kasser osv.
  • …turer/opplevelser og arrangement som kan skape gode minner og lærdom. Eksempler kan være treningsleir, kurs, forstillinger og lignende.

Søknaden MÅ inneholde:

  • En kort tekst der behovet beskrives
  • Beløpet det søkes om (opptil 25.000,- i halvåret)
  • En god begrunnelse for å motta støtten
  • Hvor mange barn får glede av støtten?

Pedagogisk VikarSentral ønsker lykke til, til alle denne vårens søkere. Og GOD TUR til Leangen Kulturbarnehage!

Her kan du lese mer om hvem som fikk midler høsten 2016.

blank

Publisert i Aktuelt, Fondet.