200 barnesmil i Kongeparken

Våren 2019 gikk midler fra PVS-fondet blant annet til Kreftomsorg Rogaland sitt arrangement for barn som lever med kreft. Daglig leder, Inger Marie Farbrot, melder om et vel gjennomført arrangement!

Bilde av et barn med rosa jakke og lue som forsyner seg med popkorn fra en popkornmaskin.

Kreftomsorg Rogaland jobber for å skape lysglimt i en krevende hverdag for barn og unge. Det er et ressurs- og kompetansesenter for kreftsyke, pårørende og etterlatte i Rogaland, fylket med flest nye krefttilfeller per år. Organisasjonen gir et terapeutisk, psykososialt oppfølgingstilbud og aktiviteter for kreftrammede, og er den eneste av sitt slag i Norge.

De søkte om støtte fra PVS-fondet våren 2019 for å kunne stille med et måltid i Kongeparken i september. Arrangementet er rettet mot barn som lever med kreft. Barna er enten kreftsyke selv, eller har en mor, far eller søsken som er syke eller har gått bort.

Undersøkelser viser at barn er mer redde, bekymret, triste og sliter mer med nedsatt hukommelse og konsentrasjon, enn det voksne rundt oppfatter. Fra 3-årsalderen kan man holde igjen følelser for å ta hensyn til og beskytte de voksne. Aktiviteter som dette bidrar til at de får bearbeidet følelsene sine. I tillegg er det viktig med gode opplevelser, og å få lov å le og møte andre i lignende situasjon. Barna må også få kjenne på at det kan være fint å leve selv om mamma eller pappa, søster eller bror, ikke er her lenger.

– Vi hadde en utrolig flott dag med 200 deltakere, sier Farbrot. – Vi var ikke så heldige med været, da det var kaldt og kraftige regnbyger, men vi fikk likevel være sammen og nyte fantastisk grillmat inne i varme lokaler og kjørt mange karuseller.

Tusen, tusen takk for støtten vi fikk av dere – det gjorde at dagen vår i Kongeparken ble komplett, konstaterer Farbrot. Da parken er så stor er det vanskelig å få til felles møtepunkter, men det klarte vi virkelig når vi alle ble samlet til nydelig grillmat! En av våre deltakere ble også en heldig vinner av flere kilo melkesjokolade!

Neste frist for å søke om midler fra PVS-fondet er 1. desember. Alle som jobber for å fremme gode opplevelser for barn og unge, kan søke – både skoler, barnehager, SFO’er, organisasjoner m.m. Les mer her.


Publisert i Aktuelt, Fondet og tagget , , .